Záhadná porucha-pomozte s řešením

Záhadná porucha-pomozte s řešením

Jedná se o dům s vnitřními el.rozvody po rekonstrukci před cca 12 lety.Před zhruba dvěma lety začal bez zjevného důvodu vypadávat 16A jistič na zás.okruhu,který zároveň vždy vyhodí hlavní 25A jistič u hodin.Byl na něj připojený plynový kotel Dakon tzn. minimální
odběr.Jistič vypnut,kotel přepojen jinam.Během několika měsíců
začaly postupně vypadávat čtyři z celkem šesti
zás.okruhů zcela nahodile i bez spotřebičů.Měnil jsem zapojení spotřebičů kvůli příkonu atd.Nynější
situace je taková že jističe na zmíněných okruzích vypadnou po
různě dlouhé době od 15 min. až po např. 9 hodin i bez
zatížení!Jeden jsem zkusmo vyměnil a vydržel zaplou troubu a
konvici zároveň na zkoušku .Stejně vypadl pozdě v noci už bez zátěže jen s připojenými spotřebiči.Teď na jeden okruh jede kotel,lednice a televize a podle potřeby prodlužovákem co je zrovna třeba,myčka např. Jistič drží.Zbývající okruh je veden do patra a je bez problémů.Podotýkám že sice jsem vyučený elektromechanik ale přes dvacet let se tím neživím a prostě chybí zkušenosti.Pochopil
bych zkrat nebo přetížení ale co je špatně že to vypadne samo
a až za různě dlouhou dobu?Kudy kabely přesně vedou nevím a kvalitu práce neznám nebyl jsem přítomen.Přiložil jsem i foto rozvaděče,čtyři odpojené včetně toho nového.Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.