TZB-info - Výpočet tepelné ztráty…
Tato zjednodušená výpočtová pomůcka je určena pro výpočet tepelné ztráty místnosti nebo pro výpočet tepelné ztráty budovy obálkovou metodou. V takovém případě části popisující vlastnosti místnosti…
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda by mi někdo dokázal spočítat maximální tepelné ztráty domu, kdy:
- zděno je z plných červených cihel (místy může být kombinace s šedými) na tloušťku 45 a 30 cm - dle půdorysu
- podlahy v přízemí izolace proti vlhkosti, bez zateplení
- pod kuchyní v přízemí se nachází sklep
- v šikminách podkroví se nachází vata 16 cm (na půdě nevím)
- dům je nyní z větší části osazen plastovými okny z roku cca 95
- dvě okna v přístavku, okénko na schodišti, vstupní dveře a zadní dveře by byly udělány nyní nově v plastu
- střešní okna nevím jaké jsou kvality, také cca z r. 95 (včetně střechy)
- v přízemí betonové podlahy, v podkroví převážně prkna a OSB desky
- dům je celým bokem vč. střechy napojený na sousedním domě
Případně mohu zaslat podklady do emailu, nebude-li to z náhledů dobře patrné...
Ráda bych věděla, zda se bez zateplení domu vejdu do TZ 12 kW.
Prosím o odpovědi pouze od někoho, kdo se v tomto skutečně vyzná.
Moc děkuji za ochotu.
Že je/byl to příšerný barák, mě připadlo hned, když jsem viděl ty fotky... Ale nechtěl jsem být netaktní... Osobně…
před 9 roky
Dobrý den. Na jedné straně Vás to jistě mrzí, ale na druhé straně, to byl opravdu příšerný barák. Určitě seženete…
před 9 roky
Zdravím všechny, co mi ochotně radili. Bohužel koupě domu nevyšla - vznikl tam "právní" problém a dům se…
před 9 roky
71 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení