TZB-info - Výpočet tepelné ztráty…
Tato zjednodušená výpočtová pomůcka je určena pro výpočet tepelné ztráty místnosti nebo pro výpočet tepelné ztráty budovy obálkovou metodou. V takovém případě části popisující vlastnosti místnosti…
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda by mi někdo dokázal spočítat maximální tepelné ztráty domu, kdy:
- zděno je z plných červených cihel (místy může být kombinace s šedými) na tloušťku 45 a 30 cm - dle půdorysu
- podlahy v přízemí izolace proti vlhkosti, bez zateplení
- pod kuchyní v přízemí se nachází sklep
- v šikminách podkroví se nachází vata 16 cm (na půdě nevím)
- dům je nyní z větší části osazen plastovými okny z roku cca 95
- dvě okna v přístavku, okénko na schodišti, vstupní dveře a zadní dveře by byly udělány nyní nově v plastu
- střešní okna nevím jaké jsou kvality, také cca z r. 95 (včetně střechy)
- v přízemí betonové podlahy, v podkroví převážně prkna a OSB desky
- dům je celým bokem vč. střechy napojený na sousedním domě
Případně mohu zaslat podklady do emailu, nebude-li to z náhledů dobře patrné...
Ráda bych věděla, zda se bez zateplení domu vejdu do TZ 12 kW.
Prosím o odpovědi pouze od někoho, kdo se v tomto skutečně vyzná.
Moc děkuji za ochotu.
Že je/byl to příšerný barák, mě připadlo hned, když jsem viděl ty fotky... Ale nechtěl jsem být netaktní... Osobně…
před 11 roky
Dobrý den. Na jedné straně Vás to jistě mrzí, ale na druhé straně, to byl opravdu příšerný barák. Určitě seženete…
před 11 roky
Zdravím všechny, co mi ochotně radili. Bohužel koupě domu nevyšla - vznikl tam "právní" problém a dům se…
před 11 roky
71 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení