Zelená střechaPřeji hezký den,
mám prosbu o pomoc. Vlastníme garáž, která je ve svahu. Střecha je železobetonová, izolovaná klasickou Ipou. na střeše je však zemina a máme na ní trávník, ale to jen takový aby se neřeklo. Střešní deska nám vzadu přeshuje okraj garáže (máme tam sklep, jen vykopaná díra do hlíny). Na střeše jsou zároveň v zadní části větrací otvory. Větrací otvory (cca25x15cm) máme u zemi u garážových vrat a v zadní části jsou pod stropem. Celé to je asi 50 let staré. Nyní bych rád tuto střechu opravil, zaizoloval (začalo nám na asi 2 místech zatékat a ani kolem těch střešních otvorů to není nic moc). Zkouknul jsem několik stránek s návody na zelelnou střechu, ale je to vždy o moc a moc vrstvách mnoha různých krytin. Osobně požaduji jen základní výsledek. Zaizolovat střechu nanovo tak abych na ni mohl opět navézt hlínu (ta vrstva je cca 15-20 cm) s tím, že tam opět může růst tráva, kterou ale opravdu nemíním nijak zvlášť opečovávat. Zároveň bych možná rád vyřešil né úplně dobrý spád dtřechy (v podhledu je vidět, že je ten beton lehce prohlý, ale to už je od pradávna), tak aby se mi tam nezadržovala zbytečně voda. Zároveň, jako asi drtivá většina lidí, do toho nechci zbytečně vkládat moc peněz.
Můžete mi prosím poradit jaké materiály použít (jakou IPU nebo něco podobného), zda tam dát nějaké vyrovnávací izolační desky (ty prý zároveň "odlehčí" zatížení střechy). Celá plocha je asi 38 m2. Přikládám i opravdu jednoduchý nákres pro lepší představu. Děkuji moc za rady. Budu ale rád i za odkaz na nějaké stránky někoho kdo to dělá, nejlépe okolí Uherského Brodu nebo Uherského Hradiště.