Ohřívání bojleru

Rubriky:

Reklama
SV soňa vybíralová @sona.vybiralova před 9 roky23.02.2015 12:17:00
Ohřívání bojleru

Dobrý den, velmi bych ocenila radu od zkušených znalců problematiky FVE.
Máme malou 4,9 FVE z r. 2013, nainstalván wattrouter Kostal piko, pro ohřev bojleru 120l, 2KW. Domácnost má sazbu D45 pro elektrokotel, 20 hod nízký tarif, tafir pro bojler již není - běží na tarif kotel 20 hod a to je ten problém.
Dle mého laického názoru to nefunguje jak má. Nyní jsem nechala wattrouter odpojit protože:
zejména v zimě, kdy nesvítí zcela ideálně bojler sepíná i když do něj jde cca 1KW a méně což rozhodně neohřeje vodu efektivně. Situace odpoledne, FVE již nevyrábí - potřebuji teplou vodu, ta se z bojleru odpustí a bojler ihned dohřívá ze sítě. Dle mého názoru, který mi možná opravíte, není lepší se vykašlat na wattrouter, přebytky raději prodat a za jistič k bojleru si nainstaloavt stykač - kde si můžu nastavit časovač, aby bojler ohřívat vodu z levného tarifu řekněme od půlnoci do 6 hod ráno (jinak bojler nenechat sepnout), kdy již nehrozí, že bude stále dohřívat po každém použití teplé vody? Na wattrouteru se nedá nastavit hodnota, aby do bojleru pouštěl vyrobebou el. energii až např. od 1,5 Kw, protože bojler. otřebuje příkon 2KW. 1KW a méně jsou k ničemu. Elektrikáři v mém okolí tomu nerozumějí a neví o s tím. Abychom spíše neutráceli více za elektřinu, než šetřili:(
Předem děkuji za radu!!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.