Vnitřní termoizolační omítka

Rubriky:

Reklama
Vnitřní termoizolační omítka

Dobrý den,

na začátek musím říct, že nejsem vůbec odborník, ale viděl jsem, že tady je hodně lidí co stavbám rozumí a tak bych se rád rád poradil.

Mám možnost zakoupit velký dům, který byl postaven v roce 2005 a potom byl asi jen měsíc obývaný, zbytek času "chátral". Nicméně celkový stav a dispozice vypadají velmi dobře a tak o něm uvažuji. Co je největší závada, tak v podstatě všude v interiéru jsou větší či menší praskliny. Ale ne jen ty klasické u stropu, ale i celé stěny - jakoby reliéf cihel. Ale až na výjimky v podstatě nic neopadává, podlahy jsou zcela v pořádku. Stavba je z Porothermu 44cm + 5cm EPS zvenku. Tzn. je potřeba udělat komplet nové omítky zevnitř.
Nalezl jsem na trhu nějaké termoizolační vnitřní omítky (okolo 1cm), které jsou pružnější, mají efekt dalšího zateplení atd.
Otázka zní, zda to má nějaký smysl takto řešit, jestli se nebude tvořit vlhkost, plísně (i když výrobce tvrdí, že to právě těmto efektům zabraňuje) a jestli to vůbec opravdu termoizolačně funguje. Pokud ano, tak zda se dá nějaký konkrétní produkt doporučit.
Poslední dotaz je, zda uvedených 10 let neobydlení (bez vytápění nevo jen s temperací) může mít nějaké další negativní vlivy na stav budovy. Na první pohled je vidět jen to popsané. Navíc uvedené praskliny jsou pouze zevnitř, zvenku je opláštění perfektní.
Čerstvé PENB D :-/

Děkuji za pomoc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.