Jaký je rozdíl ve spotřebě plynu u turbo vs. kondenzačního kotle?

Rubriky:

Reklama
Jaký je rozdíl ve spotřebě plynu u turbo vs. kondenzačního kotle?

Přemýšlím nad náhradou současného turbokotle nějakým modernějším např. kondenzačním kotlem. Zajímá mne jedna věc. Současný stav je takový. Přes den se v bytě netopí a teplota klesá celkem hluboko. Např. na 16-17°C a odpoledne po příchodu do bytu začnu topit a teplota se během půlhodiny dostane na 20°C a pak pozvolna do hodiny vystoupá na požadovaných 21-22°C, vtip je v tom, že teplota topné vody má cca 70-80°C. Tento režim mám odzkoušený z hlediska spotřeby plynu, spotřebuje to méně než když bych přes den topil na 18°C.

A teď je otázka. Jak se bude chovat nějaký moderní kondenzační kotel? Když ho nechám celý den odpočívat, byt zchladne a já odpoledne přijdu a budu topit. Vzhledem k faktu, že takový kotel bude mít 60°C a méně teplou topnou vodu, tak mi logicky vychází že to vytopení bytu bude mnohem pomalejší. To znamená nutnost topit i přes den abych se po příchodu v nějaké rozumné době dočkal ohřátí bytu. Jaký dopad to bude mít na spotřebu? No podle mne v nejlepším případě budu mít spotřebu stejnou jako se starým kotlem. Je moje úvaha správná?

f595692 at trbvm.com

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.