Zachod pro zabudovani do steny

Zachod pro zabudovani do steny

Dobrý den,

při rekonstrukci koupelny chci použít zavěšený záchod (geberit).

Má představa je, že finální stav bude stávající stěna - montážní prvek pro závěsný záchod - obezdívka Ytong. To vše na celou šířku výklenku se záchodem.

Problém ale je, že po stávající stěně koupelny jsou tažené rozvody topení, a že vývod kanalizace je cca 25cm od stěny. Tato stěna je navíc z materiálu, ke kterému nemám zcela důvěru co se nosnosti týče - staré velké bílé nebo šedé tvárnice. Uvažoval jsem proto o použití samonosného systému (Geberit Duofix).

Zajímalo by mne zda nebude nějaký problém s kotvením tohoto prvku do stávající zdi - chtěl bych použít stávající vývod kanalizace, který je cca 25 cm od zdi. Dále by mne zajímalo zda je vhodné - možné tento prvek obezdít na "pohledové" straně ytongem.

Děkuji
Michal Filka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.