Topení - vložka - akumulační nádrž, doba natopeníDobrý den,
prosím o radu, případně o praktické zkušenosti. Mám problém s krbovou vložkou, byla vyrobena na míru na moravě - výkon 14kw /10 kw voda, 4kw vzduch/, napojena na 750l nabíjecí nádrž. Po celodenním topení jsem schopný nádrž natopit na cca 20°C v 1/2 nádrže, kde mám umístěn teploměr, nahoře je citelně teplejší voda, odhadem 50°C. Z nádrže není žádný odběr - veškeré topné okruhy jsou vypnuty, jedná se o zkoušku doby natopení nádrže. Cirkulační čerpadlo od vložky je napojené tak, že sepne při 50°C v okruhu a je u něj jeětě trojcetný ventil tak, aby voda, která jde z nádrže do vložky, měla 50°C a nedocházelo k dehtování a rosení vložky. Jedná se o nádrž Dražice NAD 750.
Nedovedu si představit, že bude topení probíjat tak, že budu intenzivně topit celý den, neřkuli víkend, abych dosáhl rozumné teploty v akumulačce, odkud si bude "sosat" topný systém teplou vodu do podlahového topení a radiátorů. Radiátory zatím nemám, podlahové topení 3 okruhy, celkem 200bm v anhydritu.
Krbová vložka nemá komínovou klapku, ani není na kouřovině - čili asi bude unikat dost teplat tudy, má smysl ji přidat a přiškrit?
Jaké máte zkušenosti vy?