Topení - vložka - akumulační nádrž, doba natopení

Topení - vložka - akumulační nádrž, doba natopení

Dobrý den,

prosím o radu, případně o praktické zkušenosti. Mám problém s krbovou vložkou, byla vyrobena na míru na moravě - výkon 14kw /10 kw voda, 4kw vzduch/, napojena na 750l nabíjecí nádrž. Po celodenním topení jsem schopný nádrž natopit na cca 20°C v 1/2 nádrže, kde mám umístěn teploměr, nahoře je citelně teplejší voda, odhadem 50°C. Z nádrže není žádný odběr - veškeré topné okruhy jsou vypnuty, jedná se o zkoušku doby natopení nádrže. Cirkulační čerpadlo od vložky je napojené tak, že sepne při 50°C v okruhu a je u něj jeětě trojcetný ventil tak, aby voda, která jde z nádrže do vložky, měla 50°C a nedocházelo k dehtování a rosení vložky. Jedná se o nádrž Dražice NAD 750.

Nedovedu si představit, že bude topení probíjat tak, že budu intenzivně topit celý den, neřkuli víkend, abych dosáhl rozumné teploty v akumulačce, odkud si bude "sosat" topný systém teplou vodu do podlahového topení a radiátorů. Radiátory zatím nemám, podlahové topení 3 okruhy, celkem 200bm v anhydritu.

Krbová vložka nemá komínovou klapku, ani není na kouřovině - čili asi bude unikat dost teplat tudy, má smysl ji přidat a přiškrit?

Jaké máte zkušenosti vy?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

59 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.