Tepelná izolace komína

Rubriky:

Reklama
Tepelná izolace komína

Dobrý den, v našem rodinném domku prochází komínové těleso s třemi průduchy ( dva větrací, jeden pro kotel na pevná paliva) z klasických plných cihel 290x140x65 půdním prostorem zhruba ve středu jeho půdorysu. Pod tímto půdním prostorem se nachází obytné podkroví s velmi dobře tepelně zaizolovaným stropem (U=cca 0,13W/m2K). Zmíněné komínové těleso však tvoří tepelný most, který bych chtěl co nejvíce eliminovat. Mám v úmyslu komínové těleso v půdním prostoru ze všech čtyř stran opatřit tepelně izolační vrstvou asi do výše 1 m, čímž by se z podkroví komínovým tělesem unikajícímu teplu značně zvýšil tepelný odpor (předpokládám, že bude do průduchů zamezen přístup vnějšího studeného vzduchu prouděním teplejšího vzduchu z budovy směrem vzhůru). Jestliže je moje úvaha správná, prosím o radu, zda je možno z požárního hlediska použít pěnový polystyren. Pokud ano, je možné ho přilepit k tělesu běžným cementovým lepidlem bez kotvení (nechci narušit konstrukci tělesa)? Je nutné opatřit vnější povrch izolace armovací síťkou a omítkou, nebo jiným materiálem? Jakou volit tloušťku izolace?
Nebo mi doporučíte jiný vhodnější izolační materiál s příslušnou skladbou konstrukce?
Předem děkuji za Vaši odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.