Topení byt 71m2 plyn vs elektro

Rubriky:

Reklama
OK Ondřej Kvasňovský @ondrej.kvasnovsky369 před 9 roky03.03.2015 15:21:00
Topení byt 71m2 plyn vs elektro

Hezký den,

prosím o radu. Odešel mi v bytě plynový kotel - vzduch tahal z nepřímo větrané chodby v bytě, odkouření do komína - 13,5m. Normy se změnily a tak už takové řešení není možné.

Plynař mi radí kondenzační kotel - vložka do komína třeba nová cca 15tis, na vzduch by se prý prorazila díra 8cm přes zeď vedoucí na společnou chodbu v činžáku.

Je takové řešení možné, tj. je možné tahat vzduch ze společné chodby?

Bude kondenzační kotel efektivní při využití stávajících radiátorů? Je to cca 18 let staré, klasické deskové radiátory, trubky v mědi, tzn. není ani podlahovka, ani naddimenzované radiátory...

Nevyplatí se spíše elektrokotel? Neřešil bych odkouření, vzduch, revize...investičně bych ale musel řešit (kromě kotle) navýšení jističe na třífáz a ohřev vody - bojler...

energetickou ztrátu bohužel spočítánu nemám. Je to přízemní byt (bez podsklepení), vnější zeď je děrává cihla kintherm 49cm. Orientace obytných místností na jih, tedy příznivá.

Dosavadní roční spotřeba plynu (vytápění/ohřev vody) 1335m3 = cca 21tis Kč, spotřeba elektřiny kolem 3800 kW = cca 17tis Kč.

Moc děkuji!

Ondřej

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.