Krbová vložka - nízký výkon, velká dvířka

Reklama
OM Ondřej Mikeš @ondrej.mikes před 9 roky04.03.2015 15:33:00
Krbová vložka - nízký výkon, velká dvířka

Zdravím, stojím před stavbou RD, kde je vypočtená ztráta objektu RD 6kW. Dům je primárně vytápěn tepelným čerpadlem v nízkoteplotním režimu. Dům je vybaven rekuperací.
Ale chceme si víceméně z estetických důvodu a také dostatku palivového dříví (a jako rezervní systém) pořídit krbovou vložku (pouze teplovzdušný systém), ideálně oboustrannou (bude kolem ní obezdívka a tím i členící prvek mezi dvěma místnostmi).
Ale náš požadavek (a i doporučení projektanta) je mít vložku s co nejmenším výkonem, aby se prostory nepřehřívaly. Co doporučujete pořídit ??? Líbí se nám větší vložky, orientované na šířku, širší než vyšší. Výkon by byl ideální už třeba od 2kW. Nepožadujeme vysokou účinnost, jak jsem psal výše, dřeva máme dostatek a oheň chceme víceméně jen z estetických důvodů a jako rezervní systém na vytápění. Lihové krby nám prosím nenuťte :-)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.