Oprava potrubí před vodoměremDobrý den,
Prosím vás o radu, bydlím v bytě 5. podlažního panelového domu v 5. patře a před několika dny se mi objevil průsak z kohoutku teplé vody PŘED VODOMĚREM tzn. mezi podlahou šachty a vodoměrem ,,podlaha - potrubí - kouhoutek - potrubí - vodoměr,, Co mne zajímá: S doměním, že nesmím nijak manipulovat s potrubím které je od vodoměru k podlaze abych nijak nezasáhl pojistku která je na vodoměru a že uzavřít vodu mohu pouze na hlavním přívodu který je pro celý barák jsem s dobrým umyslem zavolal vodaře který mi při opravě samy řekli že toto bude hradit společenství vlastníků s čím také odcházely. Pak mi ale přislo vyrozumění od správy domu že fakturu kterou mi také zaslaly musím uhradit na vlastní náklady.
Zdá se mi to divné protože jsem mel dojem že to co je za vodoměrem je mé a opravy si hradím sám a to co je před vodoměrem se hradí z fondu oprav.
Mužete mi prosím poradit jak to je? případně připsat nejaky zákon který toto stanovuje? Protože fakturu která je za 900 Kč z čeho je asi 700 Kč jen za práci se mi moc nechce hradit když totéž jsem si mohl opravit sám pouze za cenu materialu.(pojistka nebyla demontována, jen na cca 2 hodiny byla přerušena dodavka teple vody hlavním uzavěrem )
Dekuji Landt