Open Therm regulace u kotle Naos K4

Reklama
Open Therm regulace u kotle Naos K4

Dobrý den,
Mám zakoupený kondenzační kotel Naos K4. Chci vás požádat o radu. Tento kotel chci použít jako náhradu za stávající kotel, který dosluhuje.
Podrobnější údaje o novém kotli.
Jedná se o turbokotel s průtokovým ohřevem teplé vody. V příslušenství je i venkovní teplotní čidlo, které po zapojení do kotle má zajistit fungování ekvitermní regulace (alespoň tak jsem to pochopil z návodu). Dále je kotel vybaven elektronikou Honeywell, která ( opět dle návodu) má zajistit regulaci otáček oběhového čerpadla. Podle mé úvahy by kotel se zapojeným venkovním čidlem měl fungovat takto. Podle venkovní teploty a odpovídající ekvitermní křivky si automaticky nastaví teplotu otopné vody a tuto bude udržovat bez ohledu na aktuální teplotu v místnostech (ta se může v tomto případě regulovat termohlavicemi přímo na topidlech). Bude tedy topit stejně po celou dobu provozu. Je tomu tak?
V případě, že ke kotli připojím pokojový termostat bude kotel topit podle ekvitermní křivky, ale s ohledem na teplotu v místnostech (rozdíl teplot v noci a v nepřítomnosti). Je moje úvaha správná?
Výrobce kotle ale doporučuje připojit termoregulátor s regulací Open Therm. Je vůbec tato regulace potřebná? Jaké jiné informace tato regulace ( mimo teploty v místnosti) kotli odevzdá? Kotel si venkovní teplotu odměří venkovním čidlem. Podle venkovní teploty si ekvitermní křivku a její případné korekce nastaví sám. Teplotu v místnosti mu dodá čidlo bez Open Therm regulace. Ptám se hlavně proto že u stávajícího kotle mám bezdrátový pokojový termostat bez Open Therm regulace. Bezdrátový termostat s Open Therm regulací je trochu o jiných penězích. Zdá se mi, že v případě že tato regulace nepřináší žádné další výhody, je její koupě zbytečná. Nebo se mýlím?
Předem děkuji za vaše odpovědi. Omlouvám se za tak dlouhý přízpěvek.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.