anhydrit a sdk příčkyDobrý den,
začínáme stavět bungalow o rozměrech 10,5 X 14 m. Obvodové zdivo YTONG P4-500 300mm, konstrukce střechy z příhradových vazníků, vnitřní příčky komplet z SDK a záklop stropu též z SDK. Topení pomocí tepelného čerpadla vzduch voda do podlahového topení. V podlaze 20cm podlahového EPS, pak topný had a zalít anhydritem.
Teď k dotazu : po té, až bude hrubá stavba hotová, by se mělo pokračovat vnitřkama a nebyl jsem schopný najít ( a že jsem hledal ) jednozančný názor, jak vyřešit příčky a anhydritovou podlahu.
Mám dvě řešení : 1. nejprve postavit příčky, pak udělat stropy, položit izolaci, topení a zalít anhydritem, přičemž musím dokonale ochránit sádrokarton, aby se do něj nedostala vlhkost z anhydritu, což bude asi technicky velmi náročné...nehledě na to, že bych musel rohy příček kotvit až do vazníků ( to by se dalo zrušit, až budou stropy a celé to bude pěkně tuhé )
a nebo: 2. udělat komplet strop, načisto a napenetrovat, položit izolaci, topení a nechat vylít anhydrit a pak teprve,až to bude dobře vyschlé, montovat příčky...
v případě varianty č. 2 : strop a podlaha mají výměru cca 133m3...je toto možné udělat bez dilatačních spár?
- u podlahy pokud ano, měl bych na plánovaná místa, kde bude stát linka, vestavěné skříně, tepelné čerpadlo, vana, dát místo podlahového EPS třeba XPS?
- vím, že u varianty č.2 se zhorší akustické vlastnosti, neboť podlaha a strop budou přenašeči zvukových víbrací, ale bude to tak hrozný rozdíl?
Zajímají mě vaše názory na obě varianty, kterou byste doporučili a proč.
Děkuji za odpověďi.
S pozdravem Zdeněk Malý