Tepelná ztráta novostavby

Tepelná ztráta novostavby

Stavíme stavbu bungalovu Euroline 1180. V projektu jsou navrženy obvodové zdi z cihel Heluz family 38 + zateplení Nobasil FKD 80 mm. Zateplení stropu je navrženo v tloušťce 26 cm. PENB máme vystavený na tuto skladbu zdí a stropu. Stavět budeme z tvárnic Ytong 30 cm klasická, žádná Lambda nebo Théta + zateplení Styrotherm plus 70 v tloušťce 16 cm. Do stropu uvažujeme s izolací cca 35 cm. Topení bude do podlahy TČ voda/voda. V podkroví je topení radiátory. Vše ostatní bude stejné. Mám dotaz ( možna na pana Kubíčka):
Potřeboval bych spočítat TZ a tím jak silné čerpadlo . Z energetického štítku jsem jelen. Jedna věc jsou údaje ze štítku před změnou skladby zdiva a tloušťky izolace ve stropu. A druha věc je po změně kdy skladba zdiva a izolace mají asi o dost lepší tepelně izolační vlastnosti. Dá se odhadnou popř. spočítat rozdíl ve výkonu čerpadla dle energetického štítku a po změně.
Vím, že bude potřeba ještě nějaké údaje. Jsem schopen je obratem dodat popř. mám naskenovaný energetický štítek.
Děkuji za užitečné rady a informace.

Krátký

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

35 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.