Tepelná ztráta novostavbyStavíme stavbu bungalovu Euroline 1180. V projektu jsou navrženy obvodové zdi z cihel Heluz family 38 + zateplení Nobasil FKD 80 mm. Zateplení stropu je navrženo v tloušťce 26 cm. PENB máme vystavený na tuto skladbu zdí a stropu. Stavět budeme z tvárnic Ytong 30 cm klasická, žádná Lambda nebo Théta + zateplení Styrotherm plus 70 v tloušťce 16 cm. Do stropu uvažujeme s izolací cca 35 cm. Topení bude do podlahy TČ voda/voda. V podkroví je topení radiátory. Vše ostatní bude stejné. Mám dotaz ( možna na pana Kubíčka):
Potřeboval bych spočítat TZ a tím jak silné čerpadlo . Z energetického štítku jsem jelen. Jedna věc jsou údaje ze štítku před změnou skladby zdiva a tloušťky izolace ve stropu. A druha věc je po změně kdy skladba zdiva a izolace mají asi o dost lepší tepelně izolační vlastnosti. Dá se odhadnou popř. spočítat rozdíl ve výkonu čerpadla dle energetického štítku a po změně.
Vím, že bude potřeba ještě nějaké údaje. Jsem schopen je obratem dodat popř. mám naskenovaný energetický štítek.
Děkuji za užitečné rady a informace.
Krátký