Skladba fasády v případě palubkového štítu

Rubriky:

Reklama
Skladba fasády v případě palubkového štítu

Dobrý den,
můj dotaz je tak specifický, že jsem na něj nikde odpověď nenašla, proto bych chtěla požádat o radu, protože z tolika protichůdných názorů mi už jde hlava kolem.
Máme zděnou novostavbu 13x13 na hranici středních a západních Čech, vytápěnou kondenzačním plynovým kotlem, všude podlahové topení.
- Přízemí Heluz 44STI, omítky ve V polovině hliněné 4cm, v Z polovině sádro-vápenné.
- Strop trámový se záklopem z biodesek, konopná izolace 15 cm v roštu, záklop desky durelis 3cm, kročejová izolace hobra 2x1,5cm, systémová deska 4cm, anhydrit.
- Podkroví Heluz 40STI, omítky hliněné 4cm, záklop šikmin - hliněný štuk, deska Hofatex UD 6 cm, paropropustná fólie, vata Knauf naturoll 20cm, parozábrana, taška pálená Tondach.
- strop dřevěný záklop, paropropustná fólie, vata Knauf Naturoll 20cm, záklop desky durelis, půda zatím nezateplená (má to cenu?).

Dotaz: Horní polovinu dobu chceme obložit diagonálními palubkami ze sibiřského modřínu (již koupeno), spodní část nahodit termoizolační omítkou 4 cm bez dalšího zateplení. Jak by mělo vypadat zateplení pod palubkami (polystyren určitě nechceme)? Je vůbec potřeba? Chtěli jsme použít desky Newtherm, aby nebyl velký rozdíl v tloušťce obložení a spodní fasády, ale někteří odborníci nás straší kvůli rosnému bodu. Je to opravdu taková věda?
Budu vděčná za jakýkoli zasvěcený výklad.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.