Sousední radioamatér ruší nejen rádio, ale i počítače

Reklama
SB Silva Bocková @silva.bockova před 9 roky05.04.2015 18:43:00
Sousední radioamatér ruší nejen rádio, ale i počítače

Dobrý den, obracíme se s dotazem ohledně radioamatérství.
Náš soused, vášnivý radioamatér v důchodu, vysílá ve dne i v noci a o jeho činnosti bohužel víme, protože pokud vysílá ruší nejen rádio (musíme ho vypnout, protože je to strašný zvuk), ale i PC - a to nás celkem děsí, protože vysílat výkonem, který ruší i práci na PC má určitě i negativní vliv na naše zdraví. Kromě toho pracuji z větší části z domova na notebooku a jeho činnost mě ruší při výkonu mého povolání. Anténu máme asi 10 m od venkovní zdi, za kterou máme pracovnu a ložnici (v těchto dvou místnostech trávíme cca. 15h denně). Kromě pc to ruší i reprobedny (morseovka se dá přirovnat ke "kulometu", který se nečekaně ozývá z reprobeden několikrát denně) - tento problém máme ve všech místnostech RD.

Soused se ještě chlubil, že vysílá vyšším výkonem, protože jinak by se nikam "nedovolal". Stožár antény je cca. 9m vysoký a anténa je cca. 6m široká.

Již několikrát jsme za ním byli a snažili se to s ním nějak vyřešit, ovšem bez výsledku. Nudí se, takže vysílá ještě častěji.

Nastěhovali jsme se do staršího RD po babičce, která kdysi před lety stavbu antény (ale tenkrát ještě v mnohem menším provedení, výškově i výkonově, svým souhlasem povolila. I ona si však neustále stěžovala na rušení TV a rádia - a to v době, kdy ještě vysílal s podstatně nižším výkonem).

Prosíme o radu, co s tím. Dokonce již zvažujeme i prodej RD.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.