Překlad

Reklama
Překlad

Dobrý den,
chtěl bych vybourat příčku mezi kuchyní a obyvákem a dále dveře do předsíně v prvnim patře rodiného domu,podemnou byt,nademnou půda.
Kus zdi jsem odsekal a je tam od stropu 40 cm vysoký a 15 cm široký betonový věnec provazaný armaturou vodorovně i svisle.
Cihly pod ním bych chtěl všechny pryč v celé šíři jak je nahoře už odsekáno,tato zeď sahá ještě do předsíně 150 cm,tam jsou pod věncem dveře,stejné jako na fotce a ty bych chtěl také pryč.
Znamená to tedy že bych otevřel stěnu v délce 330 cm,bylo mi řečeno že věnec není nosný na tlak,ale na tah.
Přemýšlel jsem tedy pod ním vysekat prní a druhou řadu cihel a dát tam profily,ale jaké???
Mohu stěnu otevřít v celé délce až ke komínu a nebo tam mám nechat ten sloupek,který je momentálně mezi dveřmi?
Další je i zrušení dveří na fotce,nad nimy jsou až ke stropu cihly na plocho a tyto dveře jsou v pravém uhlu ke zdi kterou chci dát pryč.Jak postupovat v případě těchto dveří??Předpokládám,že také překlad a pak teprve bourat,ale jaký?? A hlavně musí být ve stejé výšce jako ten dlouhý,jelikož výš nemohu kuli věnci a níž kuli pak puž malé pruchozí výšce.
Přemýšlel jsem nejdříve uasadit ty dlouhé překlady a pak knim navařit kolmo překlad který by šel do toho druhého komína,a pak teprve dát pryč ty dveře????
Děkuji všem za info :-)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.