Čištění - odvápnění plynového bojleru

Rubriky:

Reklama
Čištění - odvápnění plynového bojleru

Dobrý den,

mám doma stacionární bojler John Wood 302 S Na, jelikož se z bojleru začalo ozývat praskání kontaktoval jsem servisní firmu, která diagnostikovala vrstvu vodního kamene na dně zásobníku. Čištění odhadla na 3 - 7tisíc, dle množství kyseliny a doby trvání zásahu, přičemž mi byla doporučena výměna bojleru za nový. Přiznám se, bojler zřejmě nebyl za dobu provozu (10let) čištěný, protože jsem dům koupil s ním a na nutnost pravidelného čištění jsem nebyl upozorněn. Mě se ovšem cena za čištění zdá přemrštěná - chtěl bych se proto zeptat, pokud bojler vypnu, odtlakuju, odpojím od něj vstup a výstup vody, do vstupu naleju silný roztok vody a kyseliny citronové, bojler zapnu, nechám ho vodu zahřát, vypnu, vypustím .... a postup několikrát zopakuji, tak musím dosáhnout stejného výsledku jako servisní firma, ne? Nebo je na to složitější postup?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.