Japonský topol

Japonský topol

Našel jsem zajímavej příspěvek dlouhej plnochyb ale pravdivej zde je

Dobrý den zajimam se o pestováni.Jaka je vykupní cena stepky ?Hledal jsem na internetu a nic nenašel a když ano byli to články dva,tři roky stare jako japonsky-topol,pestujmetopoly atd.Kde uvaděli cenu za mokrou od 400kč za špatnou kvalitu(velkou zrnitost) do 1100 kč ya velmi dobrou kvalitu.Zajimalo by mě jestly existuje nějaka stranka kde se dozvim ceny unás a v evropě(něco jako kurzy měn).Nic podobného sem nic nenašel a jen mě to hazí na stránkz ktere jsem víše popsal.Dále by mě zajímalo yda štepka se prodáva pouze teplárnám nebo existuje výhodnější varianta.Zajímalo by mě zda je ješte vubec prostor na trhu dočetl jsem se že teplárny spálí za rok 1,9 mil. tun biomasy. Z toho mi vycházi že ne protože jsem se dočetl že jenom topol jse unás pěstuje zruba 1000hektaru topolu ktere toto množstvi je schopno dodat a navíc je tu dalších 6tisic hektaru rostline biomasy.Myslíte že to má vubec budoucnost?Ono když se se na to podívate zblíska zjistite že výrobci dostavají dotaci na výrobu elektrické energii ktera je trikrát větší než jsou nákladý naa výrobu energie a výrobce vlastně vidělává a ani ještě neprodal.A těd ypozorněte říkate si fajn to je skvěle toby mohla bejt elektřna skoro zadarmo neli uplně zadarmo:A tady je ten háček.Proč si myslíte že se tedy elektřinaa nevyrábí výhrádně y biomasy?To není otom že je málo zařízení aaa že přestavba stavajících by hodně stála ono totiž většinu nákladu na přestavbu by zaplatily dotace:Tady jsou upně dva jiné faktorz a to stát a rubači uhlí.Ono totiž náklady na výrobu z biomasy jsouu 1100kč a dotace 4500kč těd nevím tu jednotku elektřiny a to se stánu vyplatí protože přitom minimalním zastoupení má při polovičním vlastnictví čezu x miliard ročně ze zisku při přechodu na sto procent výroby z biomasy by stát přišel o zisk a horníci o práci tím pádem dotace by se zrušily cena elektriky by se vrátila do starejch kolejí a cele to divadlo by bylo k ničemu.Děkuji předem za odpovědi a jaký máte vy názor

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.