založení domu v prudším svahu cca 22°

Rubriky:

Reklama
JF Josef Fencl @josef.fencl před 9 roky24.04.2015 22:32:00
založení domu v prudším svahu cca 22°

Zdravím, sice se tady podobné případy již diskutovaly. Mně ale v tuto chvíli nejde o technické provedení, jako spíš výběr ze dvou možných variant, které jsou na papíře. Jedná se o řešení domu směrem ke svahu v odbagrované části (převýšení svahu udělá na šířce domu něco málo přes jedno patro):
Varianta 1: postavit ŽB opěrku, která bude držet svah, pak hydroizolace, tepelná izolace extrud polystyren 25cm a vnější stěna domu (ytong 25)

Varianta 2: nestavět sólo opěrku, ale stěnu domu rovnou jako opěrnou, tedy v této části ŽB(tvárnice ZB) pochopitelně náležitě odizolovanou teplo/voda.

Technicky čistší je určitě Var.1, ale je to otázka financí, varianta 2 vychází znatelně levněji. Funkční by měla být také. Zhotovitel stavby tvrdí že ve valné většíně připadů se realizuje varianta 2. Jak to vidíte vy? Jaká jsou rizika navzdpry tomu, když se to udělá opravdu poctivě? Díky za názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.