vyztužení klenby - tepelný most

Reklama
Petr Švec @petr.svec812 před 9 roky30.04.2015 08:35:00
vyztužení klenby - tepelný most

Dobrý den,

rád bych se poradil ohledně možného budoucího problému s tepelným mostem. Rekonstruuji klenby nad okny - klenba jako taková je naprosto v pořádku, ale pod ní je tzv. klenbový pás, který má rovnou spodní hranu a tvoří tak ostění okna - tyto pásy jsou občas v trochu horším stavu - uvolněné cihly. Hodlám vše očistit, prolít vodou a nainjektovat cementovou maltou. Ale pro jistotu bych vše rád "pojistil" pomocí ocelových úhelníků. Z vnitřní strany to asi není problém, ale kdybych chtěl ty samé úhelníky aplikovat zvenku, nevystavuju se riziku vzniku tepelného mostu a neriskuji zbytečně pak problémy? Dům nebude komplexně zateplený - obvodové stěny budou pouze omítnuté, jen ostění oken bude mít izolaci 30mm XPS - tím bych úhelníky překryl... pro představu posílám náčrt konstrukce o kterou se jedná. Kdyby to byl problém, asi bych mohl vnější úhelníky vynechat, ale raději bych je tam dal... (původně se mi právě líbilo, že cihlové klenby tepelný most netvoří tak jako např. traverzy nebo železobeton..) díky za konzultaci, Petr

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.