Základy pro dům

Rubriky:

Reklama
Základy pro dům

Aktuálně mne zajímají základy pro dům - plánujeme stavět.

Chápu to tak, že jsou dvě základní možnosti - základové pásy (nejčastější) nebo základová deska (nestabilní podloží, drahé).

Dnes se běžně staví : základové pásy a nad nimi se vylije něco jako tenká (15-25cm) základová deska s kari sítěma, která je armováním spojena se základovými pásy - snad všechn ukázky na internetu.
V aktuální diskuzi na tomto fóru jsem zachytil komentář, že to není správně - z důvodů statiky.

Můžete někdo odpovědět, jaký je správný postup stavby základů a podkladů pro podlahy v případě základů formou základových pasů ? Je dnes běžně používaný postup, popsaný výše, dobře nebo špatně ?

Poznámka : Já mám dům : základové pásy, mezi nimi většinou jen hlína zhustněná pouze chozením při stavbě, někde "průběžný" odpad vzniklý během stavby. Příčky mají "minizáklady". A podkladní beton pod podlahy, bez výstuže, se dělal až na konci hrubé stavby. Po 20 letech vše OK.

Děkuji

R.K.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.