Vyúčtování va vojenském prostoru LibaváVážení dobrý den,
chtěl bych Vás tímto požádat o radu. O co jde: v letech 2011-2013 jsem bydlel ve voj. prostoru Libavá, část Heroltovice. Bydlel jsem ve čtyřpodlažním cihlovém domě bez jakýkoliv měřičů. Vyúčtování za teplo a TUV vytvářelo VLS Lipník údajně dle vyhlášky č. 372/2001 Sb., ze dne 12. října 2001 a platného Metodického pokynu Ministerstva pro místní rozvoj k výše uvedené vyhlášce vydaného pod č.j. 28203/2002 ze dne 19. prosince 2002. Kotelna je společná pro více objektů a je mimo dům, ve kterém jsem bydlel (cca 30 m vzdálena).
Zakopaný pes je v tom, že dle mých získaných informací by spotřeba tepla měla být měřena viz. zákon č. 458/2000 Sb. Dále pak, že vyhlášku pro vyúčtování č. 372/2001 Sb. mohli použit jen a pouze v případě, pokud by kotelna byla umístěna přímo v objektu kde jsem bydlel a vytápěla by pouze tento objekt.
JE TO TAK?????? Nebo se mýlím??
Hlavním důvodem samozřejmě jsou nedoplatky, které v podstatě naskočili z ničeho nic (vše původní,okna, bez zateplení, bez měřičů, kotelna na uhlí). Vlastně k jedné změně došlo. Vyúčtování dostala v rámci VLS Lipník na starost jiná osoba....
Jen bych podotkl, že jsem již podobný problém řešil a to, když jsem bydlel přímo na Libavé a vyúčtování přicházelo od armády (LTO kotelna pro cca celou Libavou). Skončilo to nakonec u soudu, trvalo to dva roky a já zvítězil. Prostě od armády šílený podvod a milióny korun o které za ty tři roky občané VÚ přišli. Mockrát děkuji za názory.....
S pozdravem
MS