Jak určit optimální počet startů plynového kotle

Reklama
IH Igor Hnizdo @igor.hnizdo732 před 9 roky03.05.2015 11:48:00
Jak určit optimální počet startů plynového kotle

Mám starý litinový dvoustavový kotel Viadrus G27 eko (velká setrvačnost). K němu jsem si udělal arduino prostorovou regulaci, měření a logování všech důležitých hodnot. Funguje to dobře a mám naměřené hodnoty ze zimy 14/15 (bohužel venkovní teplota neklesla pod -7, ale snad to bude stačit). Takže vím kolik plynu spotřebuju pro různou venkovní teplotu. Mám tam i časovač, takže vím kolik plynu potřebuju při přechodu mezi dvěma vnitřníma teplotama (např. z noční na denní).
Příští zimu bych rád topil podle ekvitermní regulace. Program pro arduino si napíšu, ale nevím jak určit optimální počet startů kotle. Nevíte prosím jak určit optimální počet zapnutí kotle za hodinu z hlediska spotřeby plynu? Např. pro venkovní teplotu 2°C může být reálná frekvence zapínání 10-60minut.
Předem děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.