autotranformátor jak snížit napětí?

autotranformátor jak snížit napětí?

Zdravím potřebuji teoretickou radu než se nechám finančně vykuchat firmou na opravu transformátorů.
A teď ten problém.Mám obráběcí stroj s japonskými servomotory a frekvenčními měniči které mají v základním návodu napájení 3x200v na krabici servoměniče už je napsáno 200-230v - importér to vyřešil autotransformátorem siemens 21kVa 380/220V .Stroj jsem koupil jako starší problémový a i mě se po několika puštěních vyhořely 2serva .Na radu servisáka po telefonu jsem změřil napětí, a za autotrafem je -250V- jsem asi 50m od přívodní trafostanice, tak to už asi ta mašina těžce snáší proto zřejmě ty problémy .
Jak snížit to napětí?Protože je to autotrafo a samá vzduchová mezera tak už z principu nejde odmotat pár závitů, vytáhnout vývod jinde z vinutí znamená valnou část rozmotat a namotat znovu což je práce za nemalý peníz nebo spíš nové trafo protože ho výrobce pěkně naimpregnoval. Tak mě napadá jedině domotat pár závitů a tím by se měl změnit převodový poměr tedy jestli je to teoreticky správně???
Děkuji za vaše názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

29 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.