Tenká dlažba z cihelného střepu na OSB roznášecí desce

Reklama
Tenká dlažba z cihelného střepu na OSB roznášecí desce

Dobrý den,

řeším podlahu v podkroví. Jedná se o dřevěný trámový strop, zespodu zavěšený SDK podhled, nahoře prkenný záklop vcelku rovný, vyplněno minerální vatou. Na tento záklop plánuji dát 20 až 30 mm tvrdé minerální kročejové izolace a na to křížem dvě 14 mm OSB desky lepené v perodrážkách a navzájem plošně slepené a prošroubované. Na povrch této roznášecí desky chci lepit přes nějaký kontaktní můstek dlažbu. Nicmeně chci poněkud režný materiál, takže jsem sehnal dlažbu 30x30 cm z cihelného střepu. Tlustá je jen 14 mm a nejedná se o nějaký vysloveně hutný cihelný střep.

Nebude mi tato dlažba praskat? Nejsem si jist schopností OSB desek zamezit lokálnímu průhybu na dlaždici takovému, aby dlaždice nepraskla, když na ni třeba v běhu dupnu patou. Uvažoval jsem lepit nějakým flexibilním lepidlem.

Co myslíte, budou s tím problémy? Vím že by menší formát dlažby byl při této tloušťce lepší, ale bohužel není k sehnání, už se po něm pídím dva roky. Klasické půdovky jsou zase nepřijatelné kvůli hmotnosti, byť bych je nejradši.

Díky moc

JV

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.