Automatický kotel - jaký dnes vybrat

Reklama
Automatický kotel - jaký dnes vybrat

Zdravím všechny přítomné,

s předstihem se snažím nastudovat všechny možné informace o současných kotlích na tuhá paliva, ale zjišťuji, že vybrat vhodného (nejlepšího) kandidáta je pro mě skoro nemožné.
Požadavky - výkon kotle cca 15kW (ztráty domu spočítány 11kW).
Automat s co největší násypkou, topit se bude hlavně hnědým uhlím - ideálně s možností v budoucnu přejít na peletky (kdyby to bylo nutné) a popř. mít možnost přihodit poleno ručně.
Chci, aby to bylo jednoduché na obsluhu, nechci se babrat neustále s nastavováním a laděním čehosi... je sypat palivo a odnášet popel. Cena ideálně do 70 tis. - česká výroba, dobrý a spolehlivý servis.

dokážete poradit ideálně z vlastní zkušenosti, co dnes vybrat za konkrétní značku - model? diskuzí je zde dost, ale často již staré několik let... díky všem za názory a rady.

PS: původně jsem chtěl viadrus ekoret 15kw, ale co jsem tak četl zkušenosti lidí s viadrusem... nevím nevím...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.