Kotel na tuhá paliva

Reklama
Kotel na tuhá paliva

Dobrý den,
mám skoro 20 let starý viadrus U22. Sloužil k vytápění přízemí RD - cca 100 m2 - litinové radiátory. Nyní po přestavbě podkroví - dalších 100 m2 - podlahové topení, přemýšlím jak tento prostor vytápět, aniž bych musel každé dvě hodiny chodit ke kotli. První varianta je přestavit starý kotel na automat - přes týden topit přes automat a o víkendu si topit dřevem (mám vlastní dřevo). Nevím ovšem, zda má cenu předělávat 20 let starý kotel, i když litina by měla vydržet "věčně" + nové kotle už mají větší účinnost. Druhá varianta je koupit nový kotel - kombinovaný automat. Nejlépe nějaký automat na uhlí a štěpku a v ručním režimu kusové dřevo s plynulým přechodem mezi těmito zdroji. Poradil by mi někdo, kterou variantu zvolit, případně doporučil kotel splňující dané požadavky. Děkuji za odpovědi!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.