Posunutí rozvodů z mědi do podlahy / nahrazení plastem?Dobrý den všem,
v staré vile provádíme celkovou rekonstrukci, v současném stavu jsou zde pouze stěny a stávající topení s rozvody, jedná se o prostory velké, cca 140m2.
Jedná se o litinové radiátory, které jsou mezi sebou propojené měděnými trubkami a pak budou napojené na elektrokotel.
CU trubky vedly cca 10cm nad úrovní podlahy a byly upevněné na zdi.
Došlo ke kompletnímu rozebrání podlahy až na spodní konstrukci (betonová podlaha), kde bude nově polystyrenová izolace a na vrch přijde anhydrit.
Při té příležitosti si říkám, že by bylo jednoznačně estetičtější, ty stávající rozvody vzít a posunout je dolů - do podlahy, zabalit do izolace a zalít anhydritem.
Při této manipulaci se však budou muset stávající rozvody svářet a upravovat tak, aby šly posunout dolů.
OTÁZKY:
Mám hrůzu z toho, že když těch svárů v mědi bude větší množství(což bude), že to po nějakém čase někde praskne, což by byl fakt průšvih.
Mám se toho bát?
Cena za úplně nové rozvody v plastu je +- stejná jako za opravu/posunutí stávajících rozvodů dolů do podlahy (cenově ověřeno s asi třemi řemeslníky)
Mám jít raději do plastu?
Napadlo mě, že když už se vše dělá nové, má někdo zkušenosti s tím, že by se v podlaze kolem zdí udělala přístupná ''šachta'' na ty trubky a anhydritem se nezalívala? Byly by přikryta něčím? a na vrchu rovnou plovoučka?
Kdyby byl nějaký průšvih s rozvody topení, nemusela by se bourat celá podlaha...
Díky moc!
H.