Posunutí rozvodů z mědi do podlahy / nahrazení plastem?

Reklama
Posunutí rozvodů z mědi do podlahy / nahrazení plastem?

Dobrý den všem,

v staré vile provádíme celkovou rekonstrukci, v současném stavu jsou zde pouze stěny a stávající topení s rozvody, jedná se o prostory velké, cca 140m2.

Jedná se o litinové radiátory, které jsou mezi sebou propojené měděnými trubkami a pak budou napojené na elektrokotel.

CU trubky vedly cca 10cm nad úrovní podlahy a byly upevněné na zdi.

Došlo ke kompletnímu rozebrání podlahy až na spodní konstrukci (betonová podlaha), kde bude nově polystyrenová izolace a na vrch přijde anhydrit.

Při té příležitosti si říkám, že by bylo jednoznačně estetičtější, ty stávající rozvody vzít a posunout je dolů - do podlahy, zabalit do izolace a zalít anhydritem.

Při této manipulaci se však budou muset stávající rozvody svářet a upravovat tak, aby šly posunout dolů.

OTÁZKY:

Mám hrůzu z toho, že když těch svárů v mědi bude větší množství(což bude), že to po nějakém čase někde praskne, což by byl fakt průšvih.

Mám se toho bát?

Cena za úplně nové rozvody v plastu je +- stejná jako za opravu/posunutí stávajících rozvodů dolů do podlahy (cenově ověřeno s asi třemi řemeslníky)

Mám jít raději do plastu?

Napadlo mě, že když už se vše dělá nové, má někdo zkušenosti s tím, že by se v podlaze kolem zdí udělala přístupná ''šachta'' na ty trubky a anhydritem se nezalívala? Byly by přikryta něčím? a na vrchu rovnou plovoučka?
Kdyby byl nějaký průšvih s rozvody topení, nemusela by se bourat celá podlaha...

Díky moc!

H.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.