návrh vytápění

Reklama
návrh vytápění

Dobrý den,
plánuji výměnu kotle s ruční přikládání na automatický kotel na uhlí ořech 2. V současné době jsem výběr zúžil na Benekov C nebo Ekoscroll V7 plus. jejikož je již otopná soustava stará cca 40 let. Je nutná výměna i radiátorů(článkové plecháče) a kompletních rozvodů. Bohužel si nejsem jist zda mám dobře spočítány TZ místnosti (zdají se mi malé) a tudíž i výkon kotle. Měl bych velikou prosbu zda by mi někdo nemohl TZ výpočet zkontrolovat. Dále uvítám jakoukoliv diskuzi na výběr kotle, otopných těles a případné regulace pro 2 patra (nejlépe nezávisle na sobě - 2 rodiny, společná kotelna - náklady společné, nevadí).
Dále nevím s jakým spádem pro automatickým kotle vypočítat výkon radiátorů.

Výpočty mám i detailněji, ty ale bohužel mohu odeslat jen emailem.

Kdyby se našla nějaké dobrá duše, která by mi to byla schopna zkontrolovat byl bych vděčný. Díky moc Tomáš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

86 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.