Sklep - jaká podlaha na hlínu?Dobrý den,
chtěl bych požádat o radu s řešením lehké rekonstrukce sklepa. Nedávno jsem koupil byt v cihlovém domě o několika podlažích, který je podsklepený. Sklep, který náleží k mému bytu je jako jeden z mála neopravený a já bych to rád napravil.
Sklep trochu vlhne a tak mám strach z nějakých ukvapených řešení.
Loni v létě jsem otloukl ze zdi omítku a nechal sklep větrat. Letos bych se chtěl pustit do podlahy, abych mohl sklep začít rozumně využívat.
Letmo jsem zkoumal stávající stav podlahy a vypadá to tak, že na hlíně a stavební suti jsou stará dřevěná prkna. Rád bych měl ve sklepě dílnu a tedy jsem si představoval pevný, ale ne křehký povrch, který je nenasákavý a lze lehce umýt. Tedy mě napadlo podlahu vylít betonem a na beton použít nějakou litou podlahu. Nevím ale, zda tím nezměním podmínky větrání sklepa a zda se mi nezačne hromadit vlhkost ve zdech.
Mohl by mi prosím někdo poradit, jak mám postupovat a zda je nutná nějaká sonda nebo něčí posudek? Sklep je částečně pod úrovní zeminy, cca do 1,5m a strop je řešen klenbou. Chtěl bych, aby byl sklep bezpečný pro různé nářadí (aby nezačalo reznout), aby mi tam neplesnivělo dřevo a podobně.
Předem moc děkuji za jakoukoli radu