Lehká plovoucí podlaha na zemině?Zdravím všechny, rád bych znal váš názor - rekonstruuji starý dům, podlahy jsou klasické prkenné na dřevěných polštářích, pod nimi je uhutněná zemina. Podlaha je totálně zničená hnilobou, zdi vlhké ( dům byl přes dvacet let obydlen jen rekreačně, málo se větralo). Z důvodu časové úspory, špatné přístupnosti, pracnosti a vnášení další vlhkosti do konstrukcí jsem zavrhnul betonování a taky už tam nechci nic dřevěného. Zde na TZB-info jsem narazil na článek o rekonstrukcích lidových staveb a v článku je uvedena vhodná skladba podlahy pro tento typ objektů viz. příloha - tepelná izolace přímo na zemině a hydroizolace nad ní, ve skladbě se ovšem vyskytuje konstrukce podlahy betonová. Je možné tímto způsobem provést i lehkou plovoucí podlahu? Zatížení podlahy bude minimální, jedná se o rekreační objekt. Můj návrh skladby: původní násyp - vyrovnávka Liaporem - XPS deska - hydroizolace vytažená na stěny - vyrovnávka Liaporem - lehká plovoucí podlaha (Cetris nebo Fermacell). Díky za názory na tuto skladbu.