Nová topná soustava

Reklama
Nová topná soustava

Dobrý den, rád bych se zeptal na názory uživatelů a případně topenářů ohledně situace, kterou řeším, v současné době řeším rekonstrukci starého zděného bytu obytné plochy 55 m2, která byla v vytápěná starými akumulačkami.
Rozhodl jsem se pro vytápění plynem, kdy se jedná o zavedení otopné soustavy s 4 topnými tělesy a závěsným kondenzačním turbo kotlem na zeď, kdy kotel by zajišťoval vytápění bytu a dále i TUV. Nechal jsem si vypracovat pár nabídek od topenářů, kdy mi byl nabídnut v cenové nabídce kotel Viessman vitodens 111, v cenové relaci 67.000,- kč. což se mi zdá opravdu hodně, když na internetu se dá tento kotel sehat v cenové relaci kolem 45.000,- kč na otázku zda by bylo možné si kotel zakoupit sám, mi bylo odpovězeno, že zakoupený kotel mnou by mi, topenář neosadil a asi by mi jej neosadil žádný jiný topenář, kdy se může jednat o kotel určený pro jiný trh (třeba Polský), kdy zde na osazení těchto kotlů nejsou topenáři. Co si o tom myslíte?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.