vymena kotle

Rubriky:

Reklama
vymena kotle

Dobry den, uvazuji o vymene plynoveho kotle, puvodni dodany je Buderus Logamax 30kw se zasobnikem TUV 60l s turbem. Myslim, ze je silne predimenzovany, stahl jsem ho asi na polovicni vykon a stejne brzy neustale cykloval. Vytapi cca 160m2, cca deset let stara stavba RRD. Aktualne mam zapojeno v systemu rele, ktere po vypnuti kotle nedovoli start drive nez za 15 minut, v noci pak za 20 minut. Tim se omezil pocet startu kotle na cca 15 -30 za den. Rocni spotreba plynu za 2014 byla po odectu ohrevu TUV cca 900m3, 2013 a 2012 cca 1100-1200m3. Radiatory jsou klasicke "radiky", ne podlahovka. Jaky byste mi doporucili kotel? Maji nynejsi kotle automatickou modulaci podle teploty otopne vody - kdyz se blizi vypnuti kotle, zda snizi vykon? Koukal jsem, ze kotle s integrovanym zasobnikem jsou dost drahe, bylo by lepsi dat externi zasobnik nebo pouze prutokovy ohrev? Doma je porad nekdo, takze tepla voda je potreba pres cely den..
Dekuji za odpovedi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.