Fasádní odkouření

Rubriky:

Fasádní odkouření

Dobrý den, řeším odkouření přes fasádu. Prošel jsem si zde na TZB normu:

Nová ČSN 73 4201 Komíny a kouřovody - Navrhování, provádění a připojování spotřebičů paliv - II

Rozumím té části, kde se píše o ochranném pásmu, vlečce. Tuto podmínku splňuji. Ale už mi není zcela jasná jiná věc. Píše se zde:

"Nejmenší vzdálenosti protilehlých nebo přilehlých bytových a rodinných domů od vývodu spalin podle výšky objektů

Legenda: a) vzdálenost od objektů pouze s 1 NP; b) vzdálenost od objektů s 1 NP nad vyústěním; c) vzdálenost od objektů se 2 NP nad vyústěním; d) vzdálenost od objektů s více než 2 NP nad vyústěním
a=5m, b=10m, c=15m, d=25m"

Jak si to mám vykládat v mém případě? Bydlím v domě který je široký cca 15m s tím že uprostřed jsou okna. Dům má tři okna (patra) nad sebou. Já bydlím uprostřed. Stejně tak je naproti této stěně naprosto stejný dům ve vzdálenosti 8m.

To znamená, já dám vyústění do míst abych nezasáhl vlečkou okna na mém domě. Ale jak je to se vzdáleností proti lehlého domu? Vzhledem k tomu že jsou domy stejné tak naproti vlečce také žádná okna nejsou, splním tímto stylem normu? Nebo se na mne i tak vztahuje "b) vzdálenost od objektů s 1 NP nad vyústěním;"? Logika věci mi říká že se to na mne nevztahuje když naproti vlečce nejsou okna, ale norma tohle blíže nespecifikuje. Ta jen říká že když tam je dům tak je daná vzdálenost. Ale přijde mi zvláštní se toho držet protože stejně tak protilehlý dům nemusí mít okna vůbec a už jen kvůli tomu že tam stojí musím dodržet od něj vzdálenost?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.