Klesající tlak ve vodovodním potrubíDobrý den,
nově jsem zapojil čerpadlo do vrtu a napojil ho na rozvod vody. Přesněji je to tak, že hadice z čerpadla (NORIA ADA4) vede přes pěticestný ventil do manometru, tlakového spínače, expanzní nádoby a dále do tří větví vodovodního potrubí. Dvě ze tří větví jsou však nyní zavřené a voda jde pouze do jedné větve - do vodovodních zásuvek, které mám na zahradě.
V tlakové nádobě je tlak cca 1,8bar (při vypuštěném systému) a tlakový spínač spíná na 2bar a tlakuje na cca 3,9bar. Když jsem vše zapojil, měl jsem radost, že vše funguje. Voda ze zahradního zavlažovače (který je připojen právě na jednu ze zásuvek) stříkala proudem a nijak tlak nekolísal (cca hodinu jsem zavlažovačem zaléval). Poté jsem připojil k druhé vodovodní zásuvce hadici a začal jsem zalévat i tou. Tlak byl zprvu dobrý, ale postupně klesal, až voda skoro netekla. A to jak z hadice, tak ze zavlažovače. Byl jsem se podívat na manometr a ukazoval cca 2,3bar což ukazoval i předtím a voda stříkala mnohem více. Dle snímače hladiny voda ve vrtu byla. Zkrátka jako kdyby v systému tlak byl, ale z hadice nic moc neteklo. Zkoušel jsem ještě poupravit spodní hranici tlakového spínače, ale bezúspěšně. Nějak mi nedochází, co bych měl ještě zkontrolovat.
Máte někdo nápad, co ještě vyzkoušet? Moc děkuji