Klesající tlak ve vodovodním potrubí

Klesající tlak ve vodovodním potrubí

Dobrý den,
nově jsem zapojil čerpadlo do vrtu a napojil ho na rozvod vody. Přesněji je to tak, že hadice z čerpadla (NORIA ADA4) vede přes pěticestný ventil do manometru, tlakového spínače, expanzní nádoby a dále do tří větví vodovodního potrubí. Dvě ze tří větví jsou však nyní zavřené a voda jde pouze do jedné větve - do vodovodních zásuvek, které mám na zahradě.
V tlakové nádobě je tlak cca 1,8bar (při vypuštěném systému) a tlakový spínač spíná na 2bar a tlakuje na cca 3,9bar. Když jsem vše zapojil, měl jsem radost, že vše funguje. Voda ze zahradního zavlažovače (který je připojen právě na jednu ze zásuvek) stříkala proudem a nijak tlak nekolísal (cca hodinu jsem zavlažovačem zaléval). Poté jsem připojil k druhé vodovodní zásuvce hadici a začal jsem zalévat i tou. Tlak byl zprvu dobrý, ale postupně klesal, až voda skoro netekla. A to jak z hadice, tak ze zavlažovače. Byl jsem se podívat na manometr a ukazoval cca 2,3bar což ukazoval i předtím a voda stříkala mnohem více. Dle snímače hladiny voda ve vrtu byla. Zkrátka jako kdyby v systému tlak byl, ale z hadice nic moc neteklo. Zkoušel jsem ještě poupravit spodní hranici tlakového spínače, ale bezúspěšně. Nějak mi nedochází, co bych měl ještě zkontrolovat.
Máte někdo nápad, co ještě vyzkoušet? Moc děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.