Protherm medvěd 30KLOM spotřeba

Rubriky:

Reklama
Protherm medvěd 30KLOM spotřeba

Dobrý den, na doporučení servisního technika jsem vyměnil fungující cca 12 let starý kotel Protherm Medvěd 30 za inovovaný typ 30KLOM. Provozuji ho se 100l zásobníkem na ohřev vody ( ten zůstal původní). I při chladnějších zimách, než byla tato, jsem za uplynulá období vystačil s placením standartních záloh, nicméně za posledních 5 měsíců s novým kotlem jsem doplácel 8000Kč, což při rozpočítání na jednotlivé dny vykazuje u nového kotle spotřebu 12m3/den, ale ten původní bral jen necelých 5m3/den.
Kotel je neustále v režimu F1-ztráta plamene a následně se přehřívá tzn. F3. Servisáci tam byli již nesčetněkrát, ale mám pocit, že vědí.....a jen mlží. Mohl by kotel mít z výroby tak zásadní vadu, aby se spotřeba tak markantně zvýšila?
Kontrola těsnosti mezi HUPkou a domem neprokázala únik, plynové spotřebiče v domě se neměnily a s letitým nastavením pokojového termostatu se také nic nedělalo.
Děkuji za jakoukoli informaci

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.