renovace podlahy

Reklama
renovace podlahy

Dobrý den,
chystal jsem se zrekonstruovat podlahu v 2.NP cihlového domu.Po odkrytí cetris desek jsem byl nemile překvapen, přestože byla podlaha v roce 1999 zrekonstrována, dle mého názoru pěkně fušersky.

Původní podlahu tvoří cetrisové desky šířky 1cm, které jsou napříč překládané a co 40 cm prošroubované do desek pod nimi. Desky jsou viz foto nasklády po různu na sobě a probity hřeby s rozestupy od sebe 45cm. Leží kolmo na nosných dřevěných trámech mezi kterými je škvarový zásyp. Nad popelem je už jen bordel, který dělníci takto směle skryli pod podlahu. Mezi původním zásypem a deskami je tak mezera 14cm.

Podlaha kupodivu nevrže, ale při chůzi duní a věřím, že pro sousedy pod námi to není nic příjemného. Nedejbože kdybych si chtěl v bytě povyskočit, zatřese se všechno. Zásadním problémem, který chtěla manželka vyřešit(důvod rozebrání podlahy), byl cigaretový zápach z bytu pod námi.
Žádám o radu jakým způsobem by jste vyřešili tuto podlahu.

napadly mě tyto varianty:

1) LIAPOR
Při použití samotného LIAPORU by se jednalo o 2,11m3 hmoty s váhou 1t?!

2) LIAPOR na to polystyren a OSB
Či zvolit nějakou kombinaci liapor polystyren?

3) stávajicí varianta
Je vhodná stávajicí varianta? Zaměnil bych akorát ty prkna za trámy, Nevím však čím je srovnat do roviny, podložit s hoblovanými destičkami, Případně čím trámy propojit, tesařským úhelníkem 90st.
Co použít na vyplnění tak velkého volného prostoru tak abych ošetřil hluk a zápach. Nějaká minerální vata, polystyren? V plánu mám na hotovou podlahu položit nějakou folii, která by bránila pronikání zápachu a poté miralon a samotné lamino.

Případně bych rád zachoval s ekonomických důvodů stávající překlad cetrisem.

Děkuji za rady!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.