Odpadní voda se vrací dřezem

Odpadní voda se vrací dřezem

Dobrý den, chtěl bych se podělit o můj problém a žádám chytřejší, aby mi vysvětlili, jak je to vůbec možné. V RD máme odpadní vodu svedenou do septiku. Vše se spojuje do jedné trubky a to konkrétně:

1) v koupelně umyvadlo, vana, odpad pro pračku a WC.
2) v kuchyni odpad ze dřezu.

Vše v koupelně a na WC je v jedné rovině a nejkratší cestou vyvedené do septiku. Kuchyně je ovšem od septiku vzdálenější a od dřezu tedy vede jakoby jiná trubka, která se pravděpodobně připojuje k ostatnímu těsně před septikem. Můj problém tkví v tom, že když kdekoliv v koupelně nebo na WC odtéká voda, tlačí se odpadem do kuchyně a překoná i sifon a hromadí se ve dřezu. A to i přesto, že dřez je ze jmenovaných výlevek nejvýše. Tento odpad celkově neodtéká a stále se ucpává. Samozřejmě jsem odpad dřezu čistil mechanicky (15m péro) i chemicky, ale nepovedlo se. Jde o starý kamenný dům a tato odpadní trubka je jednak jen cca 2-3cm široká a druhak v bůchví jakém stavu. Rozhodl jsem se po ročním čištění a nervování se s tím, tuto trubku od dřezu úplně zrušit, zaslepit a vybudovat nový odpad, který navedu až do septiku, ikdyž to bude hrozná práce. Ale pořád nechápu, jak je to možné, že v nejvyšším bodě odpadního systému voda neodtéká, naproti tomu zde vyjede i přes sifon i se zápachem (bublání) , když ostatní místa (WC, koupelna) fungují bezproblémově, tj. žádný zápach, žádné problémy, voda odtéká.

Díky fundovanějším za odpověď / radu, Jirka.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.