Koncept ohřevu vodyDobrý den, předem se omlouvám jakož to laik, aktuálně žádám o st. povolení, kde je požadavek mj. PENB. Paní mi zpracovávala dle PD, budova OK (jednopodlažní, rovná střecha všechno od Wienerberger) až došla k systému topení, které jsme měli shodný jako v předešlém projektu (už jsme jedno povolení získali, ale milá sousedka se odvolávala, řešil cca 1/2 roku kraj, pak vstoupil v platnost nový ÚP atd.), takže jsme museli zmenšovat atd.
Každopádně paní mi sdělila, že původní koncept který v PENB prošel (2 sol. kolektory, zásobník a el. kotel + krb bez výměniku) v tuto chvíli již nejde, že musí být nějaké obnovitelné zdroje a v tomto parametru nevycházíme a že si musím nechat zpracovat projekt na TZB. Vzhledem k tomu, že už jsem vše platil 2x a zatím jsem nekopl do země, zařekl jsem se, že už další projekt dělat nebudu dokud nebude povolení. Hledal jsem zde v diskuzi a napadl mě koncept (2xsol. kolektor, zásobník s 2 výměníky (solár + krb s výměníkem) vč. topného tělesa. Má někdo zkušenosti s tímto systémem? Obecně jsem zkoumal zásobníky dražice a thermonu, ale nevím si rady s velikostí zásobníku. Pokud je zde někdo, kdo disponuje softwarem na propočet, kdy mu pošlu požadované údaje o RD + co tam bude za technologii a bude výsledkem, doporučení jež odpovídá novým normám na PENB, tak se samozřejmě něják vyrovnáme.
Díky Karel