Regulace kotle Protherm Ray 12k

Rubriky:

Reklama
Regulace kotle Protherm Ray 12k

Dobrý den,

mám na vás dotaz ohledně regulace el. kotle Protherm Ray 12k s ekvitermní regulací a podlahovým vytápěním. V novém domě 120m2 jsme zažili skoro polovinu zimy a účet za elektřinu od února do června byl za 18tis.kč. Asi bych se s tím i smířil ale popravdě jsme nějak extra komfort v domě neměli, takže abychom měli v celém domě příjemně, tak bych musel topit ještě víc a nedokážu si představit tu spotřebu. Jediná regulace na tom kotli je pomocí venkovního čidla. To mi ale přijde trochu nešikovné, když v noci je venku -15°C kotel topí jak blázen a přes den, když je 0°C, tak je v domě zima... Nebylo by efektivnější nějakým způsobem připojit ke kotli ještě vnitřní čidlo, kde bych si mohl nějak nastavit, že večer chci tepleji než třeba ve 3 ráno, aby se ten dům tak nepřetápěl? Snažil jsem se najít, jestli je to k tomuto kotli možné připojit ale z té specifikace u výrobce nejsem moc chytrej...

Moje představa (asi trochu naivní) je taková, že si nastavím ráno 22°C, přes den třeba 20°C, večer 24°C a na noc zase 20°C. Je něco takového reálné s tímto kotlem?

Pokud odpovědi na toto téme zde již existují, tak se omlouvám. Snažil jsem se to tu najít ale marně...

Předem díky za odpovědi!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.