Regulace kotle Protherm Ray 12kDobrý den,
mám na vás dotaz ohledně regulace el. kotle Protherm Ray 12k s ekvitermní regulací a podlahovým vytápěním. V novém domě 120m2 jsme zažili skoro polovinu zimy a účet za elektřinu od února do června byl za 18tis.kč. Asi bych se s tím i smířil ale popravdě jsme nějak extra komfort v domě neměli, takže abychom měli v celém domě příjemně, tak bych musel topit ještě víc a nedokážu si představit tu spotřebu. Jediná regulace na tom kotli je pomocí venkovního čidla. To mi ale přijde trochu nešikovné, když v noci je venku -15°C kotel topí jak blázen a přes den, když je 0°C, tak je v domě zima... Nebylo by efektivnější nějakým způsobem připojit ke kotli ještě vnitřní čidlo, kde bych si mohl nějak nastavit, že večer chci tepleji než třeba ve 3 ráno, aby se ten dům tak nepřetápěl? Snažil jsem se najít, jestli je to k tomuto kotli možné připojit ale z té specifikace u výrobce nejsem moc chytrej...
Moje představa (asi trochu naivní) je taková, že si nastavím ráno 22°C, přes den třeba 20°C, večer 24°C a na noc zase 20°C. Je něco takového reálné s tímto kotlem?
Pokud odpovědi na toto téme zde již existují, tak se omlouvám. Snažil jsem se to tu najít ale marně...
Předem díky za odpovědi!