Smlouva o dílo

Reklama
Smlouva o dílo

Dobrý večer ve spolek,
rád bych se zde přítomných zeptal, jaký mají názor na toto.
Do své Smlouvy o dílo na dostavbu RD jsem si zanesl mimo jiné tyto 2. body.

4. Zhotovitel je povinen vyzvat zápisem do stavebního deníku osoby objednatele ke kontrole prací a materiálů, které budou dalším postupem prací zakryté nebo nepřístupné. Nedostaví-li se osoba oprávněná jednat za objednatele k této kontrole nejpozději do 3 pracovních dní od vyzvání, je zhotovitel oprávněn pokračovat v dalších pracích. Objednatel je oprávněn požadovat na zhotoviteli následné odkrytí či zpřístupnění těchto prací či materiálů na náklady zhotovitele, přičemž platí, že pokud se ukáže bezvadné provedení této části díla, ponese náklady na takovéto odkrytí či zpřístupnění objednatel. Za účelem vyloučení všech pochybností si smluvní strany výslovně sjednávají, že provedení kontroly objednatelem dle tohoto bodu této smlouvy nezbavuje zhotovitele odpovědnosti za případné vady kontrolou nezjištěné.
5. Smluvní strany sjednaly, že objednatel je také po celou dobu trvání této smlouvy a realizace díla zhotoviteli oprávněn písemně nařídit, aby zhotovitel při provádění díla dle této smlouvy pro určité práce či nákup materiálů použil subdodávky konkrétních dodavatelů, které objednatel určí, a to za objednatelem stanovených cenových a dodacích podmínek. Takovéto práce a materiály nebudou objednateli zhotovitelem účtovány podle položkového ceníku prací a materiálů, jejich cena bude odečtena z celkové ceny díla a bude určena ve výši závazné nabídky dotčených subdodavatelů odsouhlasené objednatelem. V takovém případě může zhotovitel účtovat objednateli manipulační přirážku ve výši 3% z ceny příslušné subdodávky.

Pan jednatel firmy, kterou jsem oslovil mě ale poslal smlouvu zpět s tím, že na tyto body nepřistoupí.
Já jsem ochoten ustoupit z bodu č. 5, ale rád bych zachoval bod č. 4.
Někde jsem četl, že to je standartní postup, ale přesto bych se rád zeptal někoho zkušeného jaký na to má názor.
Ustoupit či ne?
Díky za případné odpovědi.
M. J.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.