Bojler John Wood - životnost 5 letZdravím, v koupelně jsme před 10 lety vyměnili starou karmu za plynový bojler, John Wood BGM/8Q, byl nám doporučen jako kvalitní výrobek, s dlouhou životností, vydržel však pouze 5 let, pak začal téct, byl prorezlý. Vyměnil jsem ho za stejný typ, s tím, že jsme měli prostě smůlu na kus, nyní, téměř přesně po dalších 5-ti letech, se situace opakuje, opět z něj crčí voda, předpokládám, že po sundání se potvrdí i stejná závada, prorezlá nádoba. Nevím, jestli je to problém jenom u nás, nebo má někdo jiný podobnou zkušenost, zdá se mi, že by to mohlo souviset s použitou magneziovou anodou, která je zde nevyměnitelná a která se tedy po nějakém čase opotřebuje a přestane plnit svůj účel, tedy bránit rezivění. V každém případě mi ale životnost 5 let přijde u výrobku za 10 tisíc jako poměrně krátká, znovu do Wooda jít nehodlám, potřeboval bych tedy poradit, jaký jiný výrobek pořídit, aby splňoval naše požadavky, byl rozměrově srovnatelný, cenově +- taky a nemusel jsem se bát, že za 5 let odejde. A ještě jednu otázku, když už to musím řešit, je výhodné dál zůstávat u plynového řešení a nebo je momentálně, vzhledem k ceně energií a možné úspoře, lepší jít do elektriky? Bojler slouží pro výrobu teplé vody pouze pro koupelnu, stačí, když je připravená večer na koupání.