Bojler John Wood - životnost 5 let

Rubriky:

Bojler John Wood - životnost 5 let

Zdravím, v koupelně jsme před 10 lety vyměnili starou karmu za plynový bojler, John Wood BGM/8Q, byl nám doporučen jako kvalitní výrobek, s dlouhou životností, vydržel však pouze 5 let, pak začal téct, byl prorezlý. Vyměnil jsem ho za stejný typ, s tím, že jsme měli prostě smůlu na kus, nyní, téměř přesně po dalších 5-ti letech, se situace opakuje, opět z něj crčí voda, předpokládám, že po sundání se potvrdí i stejná závada, prorezlá nádoba. Nevím, jestli je to problém jenom u nás, nebo má někdo jiný podobnou zkušenost, zdá se mi, že by to mohlo souviset s použitou magneziovou anodou, která je zde nevyměnitelná a která se tedy po nějakém čase opotřebuje a přestane plnit svůj účel, tedy bránit rezivění. V každém případě mi ale životnost 5 let přijde u výrobku za 10 tisíc jako poměrně krátká, znovu do Wooda jít nehodlám, potřeboval bych tedy poradit, jaký jiný výrobek pořídit, aby splňoval naše požadavky, byl rozměrově srovnatelný, cenově +- taky a nemusel jsem se bát, že za 5 let odejde. A ještě jednu otázku, když už to musím řešit, je výhodné dál zůstávat u plynového řešení a nebo je momentálně, vzhledem k ceně energií a možné úspoře, lepší jít do elektriky? Bojler slouží pro výrobu teplé vody pouze pro koupelnu, stačí, když je připravená večer na koupání.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.