Zateplení soklu po xté a pořád nevím :D

Rubriky:

Reklama
Zateplení soklu po xté a pořád nevím :D

Dobrý den,

v posledním tažení se obracím s prosbou o pomoc, na všechny, kdo mají jakékoliv zkušenosti se zateplením soklu...:-(
Už jsem snad přečetl všechna možná vlákna, týkající se této problematiky, ale stále tápu a nedokážu se rozhodnout.
Máme cca 3 roky starou novostavbu, s tím, že jsem se rozhodl zateplit spodní sokl budovy. Jenže jsem narazil na mraky nejasností a pro lepší pochopení problematiky, přikládám fota...Samotný sokl není nijak promáčený, omítky z vnitřní strany jsou bez vlhkosti či plísní.
1. Dle prvního doporučení mám nyní provést svislou hydroizolaci (byl mi doporučen Igolflex 101), následně samotné přilepení xps desek pomocí PUR pěny, z venkovní strany tepelné izolaci vložit nopovou fólii a zároveň zabudovat drenážní rouru. Vše následně zasypat hrubým štěrkem.
2. Dle druhého doporučení, již není třeba dělat vertikální hydroizolaci, stačí pouze pomocí běžného lepidla přichytit xps desky, nebo perimetr desky ke stěně, ochránit nopovou fólií (ale prý i to není třeba) a vše zahrnout štěrkem.

Tak nevím, jaký postup je pro mne správný. Šlo by udělat hydroizolaci pomocí levnější lepenky IPA? Je opravdu nutná hydroizolace před samotnou tepelnou izolací? Proč někdo lepí desky PUR pěnou a jiný běžným lepidlem? Je nutná drenážní roura a když ano, tak kam s vodou? :D

Předem všem děkuji za případné rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.