Injektáž krém vs. Lukofob 39Zdravím všechny přítomné,
stojím před volbou vhodného přípravku pro preventivní injektáž zdiva.
Situace je následující:
stěny domu 60cm pálená plná cihla, pojivo cihel je jíl (hlína) - dům má 100 let. S vlhkostí stěny problém nemají - vrtáno několik sond, pocitově vše sůché napříč zdí ihned u paty zdiva (hned nad základem) - tj. všechen prach z vrtu je naprosto sypký, světlý, bez pocitové vlhkosti...
ovšem neměřil jsem to...
Čistě z preventivních důvodů bych rád provedl napuštění stěn. (podřezání a vrážení plechu zavrhuji).
Jedná se pouze o obvodové zdivo, uvnitř je již postaven nový "dům" - celoplošná hydroizolace. Injektovaná clona by navázala ve stejné výšce na hydroizolaci uvnitř domu)
Teď mi jde o to, zda zvolit beztalkové napuštění pomocí přípravku Lukofob 39 nebo zda raději sáhnout po některém z krémů např. Sikamur? Rozdíl v ceně za přípravky je značný... ovšem jde mi hlavně o působení přidané vody na pojivo mezi cihlami - což je v případě Lukofobu docela velké množství.
Na druhou stranu si nejsem jist, zda bude krém dostatečně fungovat v suché zdi - tj. zda se budou jeho složky dostatečně šířit zdivem?
Jaký na to máte názor? Jde mi čistě o preventivní opatření proti vzlínající vodě...
Petr