Nilan VP18 nebo fotovolt. ohřev?

Rubriky:

Nilan VP18 nebo fotovolt. ohřev?

Plánuji realizaci menší dvojpodlažní dřevostavby o zastavěné ploše 81m2, která bude obývána 4 osobami, určitě chci aktivní rekuperaci, vytápění mi vychází finančně nejvýhodněji dle kalkulátoru na TZB elektrické podlahové. Nyní řeším ohřev TUV. Nejsem moc příznivcem řešení all-in-one, proto jsem zatím uvažoval o obyčejném bojleru na 200l. Nicméně teď začínám zvažovat fotovolt. ohřev do AC/DC bojleru, případně dražší rekuperaci s ohřevem TUV. U rekuperace mi není jasné, zda ohřívá i v mrazech, jaká je pak reálná teplota TUV a dále předpokládám, že při vypnutí rekuperace se ohřev realizuje elektrickou spirálou 1kW, tudíž "draze" a pomalu. Která z uvedených variant vám přijde nejvhodnější i s ohledem na finanční návratnost? Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.