Oprava ekvitemniho regulatoru Vaillant VRC MF-TEC

Reklama
Oprava ekvitemniho regulatoru Vaillant VRC MF-TEC

Rád bych se podělil o svou zkušenost s opravou ekvitemniho regulatoru kotle Vaillant s označením VRC MF-TEC. Toto zařízení je staré 15let a začalo cca před měsícem vykazovat chybu ztráty časových údajů. Nakonec odpočítávání minuty trvalo 20vteřin a ztratila se komunikace s vnější jednotkou VRC-DCF. Tím byl kotel prakticky vyřazen z provozu, protože nastavené topné časy nefungují. Situaci jsem konzultoval se čtyřmi odbornými servisy Vaillant a skončil jsem i na lince technické pomoci Vaillant. Nedostal jsem od nikoho žádnou rozumnou odpověď jak závadu vyřešit. Konzultace vždy vedla k závěru -- kupte nový kotel s novým regulátorem. Nakonec jsem regulator rozmontoval a vyměnil jsem na desce tzv. zálohovací kondenzátor -- součástka s označením GC 5.5V 0,22F. Tento kondenzátor je možno koupit za cca 50Kč v obchodě s el. součástkami.
Po výměně kondenzátoru vše naběhlo správně a ovládání i kotel funguje k plné spokojenosti.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.