Plynový kotel - bílý flek kolem komínu a bílý povlak v odkouření - příčina?

Rubriky:

Reklama
Plynový kotel - bílý flek kolem komínu a bílý povlak v odkouření - příčina?

U kotle Baxi Ecofour 24 čtvrtý rok provozu jsem našel v odkouření při jeho prohlídce a čištění stěny trubky odkouření vnitřku kol dokola bílé a majitel kotle mě upozornil, že bílou mapku mají i na střeše kolem komína. Chtěl jsem začít zjišťovat co je s kotlem ale majitel mi sdělil, že ta mapka tam byla už za starého kotle.

Bílý povlak jsem smetáčkem, ani mokrou hadrou ani vysavačem zevnitř trubky odkouření plně nedostal!!!

Předpokládám, že by to tam mohlo být ještě od předchozího stacionárního kotle. Dejme tomu. Stejně mi to nedá spát.

Co mě trochu mate je, že tento ani ne čtyři roky starý kotel, má z 1/2 vnitřní plochy přerušovače tahu tento zcela rezivý, všechny nýty přerušovače jako obvykle u těchto kotlů upadené, (rekonstrukce celéo přerušovače samořezkami, brusným kotoučem a zinkovým sprejem) horní půltrubečku přerušovače už spadlou na výměníku, odkouření nemá potřebných 30 cm svislé trubky nad kotel ale jen 20cm, výměník z 50% ucpaný nečistotami... atd. Po prvním roce servisu majitel tvrdil, že kotel byl čistý.

Pak ale dcera začala v místnosti kde je kotel instalován (suterén RD s více než dostatečným přívodem vzduchu) provozovat čalounictví a používat spreje - to ty poslední dva roky.

Ten přerušovač tahu a výměník bych přičetl tomu spreji. Kotel budu sledovat po třech měsících a uvidím dále co se děje.

Přesto bych rád od odborníků znal možné typy na tento problémek. Protože se může lehce stát, že jsem naprosto vedle. Díky pánové.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.