Radiátory - topeníZdravím všechny,
Jelikož se blíží zima a já toto téma zapomněl řešit již minulý rok, kdy jsem na to přišel, tak mi nic jiného nezbývá než se optat na radu...
I u Nás je problém s radiátorem ( skoro 2 ), které topí míň než ostatní...
V příloze pro lepší pochopení systému - přidávám několik obrázků. - radiátory včetně fotek trubek a taky umístění čerpadla a AKU nádoby - topení do systému je z AKU.
Kdy všechny radiátory včetně žebříků topí po celé ploše mimo radiátoru č. 3 a 4.
Nikterak jsem to neřešil, protože malá spala u Nás v ložnici, ale tento rok bych to chtěl nějak odstranit, protože již je v jednom z pokojů.
Minulý rok jsem zkoušel vyčistit filtr před čerpadlem - vše OK - jinak čerpadlo je GRUNDFOS ALPHA 2 25-40 180mm.
Poté i všechny stupně a křivky - beze změny včetně vypnutí ostatních radiátorů ( termohlavice )
Dále standardně když jsem minulou zimu topil, tak máme vypnuté radiátory č.1,2 a 6 - i přes jejich vypnutí ( termohlavice ) radiátor č.4 topil pouze do půlky ( radiátor 3 byl lepší ).
Co jsem ještě nezkoušel je přenastavení průtoků na každém radiátoru - asi od výrobce všude bude 6 ( Korado )
Jenom doufám, že nebude slabé čerpadlo a nebude se muset měnit :(
Jo jinak na všech kromě žebříků jsou termohlavice ( jak jsem zmínil - 1,2,6 jsou trvale zavřené - zbývající na max. )
Díky za rady a nápady - jako poslední záchranu bych pak zkusil nějakého topenáře
VLáďa