Radiátory - topení

Reklama
Radiátory - topení

Zdravím všechny,
Jelikož se blíží zima a já toto téma zapomněl řešit již minulý rok, kdy jsem na to přišel, tak mi nic jiného nezbývá než se optat na radu...

I u Nás je problém s radiátorem ( skoro 2 ), které topí míň než ostatní...

V příloze pro lepší pochopení systému - přidávám několik obrázků. - radiátory včetně fotek trubek a taky umístění čerpadla a AKU nádoby - topení do systému je z AKU.

Kdy všechny radiátory včetně žebříků topí po celé ploše mimo radiátoru č. 3 a 4.
Nikterak jsem to neřešil, protože malá spala u Nás v ložnici, ale tento rok bych to chtěl nějak odstranit, protože již je v jednom z pokojů.

Minulý rok jsem zkoušel vyčistit filtr před čerpadlem - vše OK - jinak čerpadlo je GRUNDFOS ALPHA 2 25-40 180mm.

Poté i všechny stupně a křivky - beze změny včetně vypnutí ostatních radiátorů ( termohlavice )

Dále standardně když jsem minulou zimu topil, tak máme vypnuté radiátory č.1,2 a 6 - i přes jejich vypnutí ( termohlavice ) radiátor č.4 topil pouze do půlky ( radiátor 3 byl lepší ).

Co jsem ještě nezkoušel je přenastavení průtoků na každém radiátoru - asi od výrobce všude bude 6 ( Korado )

Jenom doufám, že nebude slabé čerpadlo a nebude se muset měnit :(

Jo jinak na všech kromě žebříků jsou termohlavice ( jak jsem zmínil - 1,2,6 jsou trvale zavřené - zbývající na max. )

Díky za rady a nápady - jako poslední záchranu bych pak zkusil nějakého topenáře
VLáďa

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

78 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.